Verzorging

Wat mooi is, moet mooi blijven

Ook een tas van BÄRA vergt het nodige onderhoud. Je wilt immers zo lang mogelijk genieten van je tas. Als je een tas bij ons bestelt, wordt deze voor verzending ingespoten met een milieuvriendelijke, verzorgende spray die beschermt tegen water en vuil. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tas, is het belangrijk dit met regelmaat te herhalen. Zo behoudt het leer zijn kwaliteit en blijft het soepel.

Let op: Bij het gebruik van een verzorgingsspray adviseren wij de spray eerst te gebruiken op een minder zichtbaar stuk van de tas, alvorens het te gebruiken op de rest van de tas. Een verzorgingsspray is te koop bij de meeste schoenmakers of lederwaren zaken.

Zelf gebruiken wij de Protect & Care spray van Collonil, in een milieuvriendelijke pomp-sprayfles. Het werkt impregnerend en verzorgend door echte olijfolie en beschermt langdurig tegen vuil- en vochtvlekken. Het leer blijft volledig ademend. Deze spray is geschikt voor alle gladde en suède leersoorten, alsook voor textiel materiaalcombinaties. Oplosmiddelvrij, zonder drijfgas met 90% natuurlijke ingrediënten.

Naast het soepel houden van de tas, is belangrijk voor het onderhoud van je tas om deze niet te wassen, drogen of strijken. Het leer kan vervormen of scheuren en deze schade is vaak niet meer te herstellen.